“Stel u heeft een auto op het oog – deze ziet er prachtig uit – maar u twijfelt of de auto technisch wel in orde is. Autobedrijf Kamstra biedt u de mogelijkheid om u te begeleiden bij de aankoop van een occasion. Op afspraak gaan wij met u mee om de auto te beoordelen en geven u een onafhankelijk advies over de technische staat waarin de auto verkeert.”

Het kopen van een nieuwe auto kan een langdurig proces zijn. Bij het kopen van een nieuwe auto zijn veel stappen die u moet nemen. Op deze pagina vindt u tips en trucs zoals waar je op moet letten bij het kopen van een auto. Ook kunnen we u helpen met aankoopbegeleiding bij uw nieuwe auto.

Er zijn ontzettend veel soorten auto’s in Nederland. Het is belangrijk om na te denken over welke auto u wil. Dit klinkt misschien logisch, maar als u dit niet afbakent ziet u al meteen door de bomen het bos niet meer. Daarom heeft Autobedrijf Kamstra aankoopbegeleiding. Om u te ondersteunen in uw zoektocht naar de juiste auto.

Wat zijn zaken waar u rekening mee moet houden bij onze aankoopbegeleiding?

Dingen die u voor uw zoektocht moet weten zijn bijvoorbeeld:

  • Wat voor soort auto wil ik rijden? Denk hierbij aan de voertuigcategorie of bijvoorbeeld een youngtimer.
  • Nieuw of occasion; Vervolgens is het van belang of u een nieuwe auto wilt of een occasion. En als dit een occasion is: van hoeveel jaar oud ongeveer? Dit hangt uiteraard, net als de keuze voor het segment, samen met het budget dat aanwezig is. Hierbij is het wel van belang meteen andere zaken in acht te nemen. Een duurdere auto bij aanschaf kan bijvoorbeeld goedkoper zijn in het rijden. Het is minimaal van belang om de aanschafprijs af te zetten tegen de brandstof waar de auto op rijdt (benzine, diesel of LPG), de wegenbelasting en verwachte onderhoudskosten.
  • Brandstof en wegenbelasting; Brandstof zult u sowieso in uw auto moeten doen wil die gaan rijden, maar het type brandstof (benzine, diesel of LPG) verschilt in prijs. De prijzen van benzine, diesel en LPG (gas) kunt u bijvoorbeeld vergelijken. Deze vergelijking moet u eigenlijk tegelijkertijd doen met de hoeveelheid wegenbelasting die u moet gaan betalen. De wegenbelasting hangt namelijk af van de provincie waar in u woont, het gewicht van de auto, maar ook van het type brandstof. Diesel rijden is bijvoorbeeld duurder in de wegenbelasting, maar goedkoper per tank. Diesel rijden is daarom vaak aantrekkelijker voor mensen die veel kilometers maken.
  • Zoektocht; Als de daadwerkelijke zoektocht begint is het raadzaam om, voordat u op pad gaat naar een dealer of handelaar, goed te weten wat er te koop is en wat de belangrijkste variabelen zijn waarom auto’s in prijs kunnen verschillen.
  • Proefrit; Maak altijd een proefrit in een auto waar u interesse in heeft. Zo krijgt u het gevoel bij een auto en kunt merken hoe deze in de praktijk rijdt.

Ziet u nu al door de bomen het bos niet meer? Laat Autobedrijf Kamstra u dan helpen via onze aankoopbegeleiding.

Bij de aankoopbegeleiding nemen we u mee in de verschillende stappen die doorgelopen moeten worden bij het kopen van een nieuwe auto. Samen gaan we op zoek naar de perfecte auto voor u, zodat u onbezorgd kan rijden in uw droomauto.

Wilt u meer weten over onze aankoopbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@autobedrijfkamstra.nl.