Aankoopbegeleiding

“Stel u heeft een auto op het oog – deze ziet er prachtig uit – maar u twijfelt of de auto technisch wel in orde is. Autobedrijf Kamstra biedt u de mogelijkheid om u te begeleiden bij de aankoop van een occasion. Op afspraak gaan wij met u mee om de auto te beoordelen en geven u een onafhankelijk advies over de technische staat waarin de auto verkeert.”

Een auto kopen is een complexe aangelegenheid. Vind hier tips en trucs: waar moet je op letten bij het kopen van een auto? Wat wil je?

Er zijn ontzettend veel auto’s in Nederland en voordat je een echte zoektocht start is het belangrijk dat u een aantal zaken bedenkt: Wat voor auto wil ik? Dit klinkt wellicht logisch, maar als u dit niet afbakent ziet u al meteen door de bomen het bos niet meer.

PLAN ONLINE AFSPRAAK

Dingen die u voor uw zoektocht moet weten zijn bijvoorbeeld:

  • Wat voor klasse auto wil ik rijden?
  • Nieuw of occasion; Vervolgens is het van belang of u een nieuwe auto wilt of een occasion. En als dit een occasion is: van hoeveel jaar oud ongeveer? Dit hangt uiteraard, net als de keuze voor het segment, samen met het budget dat aanwezig is. Hierbij is het wel van belang meteen andere zaken in acht te nemen. Een duurdere auto bij aanschaf kan bijvoorbeeld goedkoper zijn in het rijden. Het is minimaal van belang om de aanschafprijs af te zetten tegen de brandstof waar de auto op rijdt (benzine, diesel of LPG), de wegenbelasting en verwachte onderhoudskosten.
  • Brandstof en wegenbelasting; Brandstof zult u sowieso in uw auto moeten doen wil die gaan rijden, maar het type brandstof (benzine, diesel of LPG) verschilt in prijs. De prijzen van benzine, diesel en LPG (gas) kunt u bijvoorbeeld vergelijken. Deze vergelijking moet u eigenlijk tegelijkertijd doen met de hoeveelheid wegenbelasting die u moet gaan betalen. De wegenbelasting hangt namelijk af van de provincie waar in u woont, het gewicht van de auto, maar ook van het type brandstof. Diesel rijden is bijvoorbeeld duurder in de wegenbelasting, maar goedkoper per tank. Diesel rijden is daarom vaak aantrekkelijker voor mensen die veel kilometers maken.
  • Zoektocht; Als de daadwerkelijke zoektocht begint is het raadzaam om, voordat u op pad gaat naar een dealer of handelaar, goed te weten wat er te koop is en wat de belangrijkste variabelen zijn waarom auto’s in prijs kunnen verschillen.
  • Proefrit; Maak altijd een proefrit in een auto waar u interesse in heeft. Zo krijgt u het gevoel bij een auto en kunt merken hoe deze in de praktijk rijdt.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@autobedrijfkamstra.nl.

Werkplaats afspraak
PLAN AFSPRAAK
Direct contact
VRAAG STELLEN
Onze occasions
BEKIJK VOORRAAD
Monteren trekhaak
TREKHAAK MONTAGE
X