“Met onze moderne banden demonteer- en balanceerapparatuur kunnen we in combinatie met de computergestuurde uitlijnapparatuur uw auto-onderstel optimaal op de weg zetten”

Het belang van goede banden mag niet worden onderschat. De banden vormen het enige contact tussen u en de weg en dragen bij aan de veiligheid. Elke band raakt de weg met een oppervlak dat ongeveer zo groot is als een ansichtkaart. Zorg dat uw banden altijd in topconditie zijn en raadpleeg ons als u ergens vragen over hebt. Wij helpen u graag verder, zodat u onbezorgd op de weg kan blijven rijden.

Wat is de functie van de banden?

Banden hebben ruwweg vier basisfuncties:

  • Uw auto dragen: de vier banden en de lucht erin dragen het gewicht van uw auto.
  • Het opvangen van ongelijkmatigheden in het wegdek: de lucht (of stikstof) in de banden fungeert als schokdemper en draagt in hoge mate bij aan uw comfort.
  • Het overbrengen van tractie en remkrachten: dankzij de banden kunt u rijden… en remmen.
  • Sturen: door de rijrichting van de banden te veranderen bestuurt u de auto.


Waarom zijn goede banden zo belangrijk?

Goede banden zijn om te beginnen cruciaal voor veilig en comfortabel rijden. Met slechte banden nemen de prestaties van uw auto af, neemt uw remweg toe en loopt u een hoger risico om te slippen. Verder verhogen te zachte of versleten banden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw auto.


Wat kan ik doen om schade te voorkomen?

  • Controleer regelmatig de bandenspanning. De voorgeschreven bandenspanning vindt u terug in de handleiding van uw auto. Controleer de bandenspanning altijd wanneer de banden koud zijn. Ga langs bij Autobedrijf Kamstra als u ongewone dingen opmerkt, zoals een band met een veel lagere spanning. Als uw banden te zacht zijn heeft u minder controle over uw auto en kan de remweg langer zijn. Bovendien slijten uw banden dan veel sneller. Ook banden met een te hoge spanning zijn gevaarlijk: hiermee hebt u minder grip op de weg, remt de auto minder stabiel en hebt u minder controle over de auto, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties.
  • Controleer regelmatig de toestand van uw banden. Ga zo snel mogelijk langs bij ons als u vaststelt dat de band beschadigd is of scheuren vertoont.
  • Als een van de banden een zware klap heeft opgevangen, bijvoorbeeld door een gat in de weg, is het altijd een goed idee om de band door ons te laten controleren op eventuele externe en interne schade.
  • Controleer regelmatig hoe diep het profiel nog is. Wettelijk mag het profiel van normale banden niet lager zijn dan 1,6 mm. Het is echter beter om nieuwe banden te laten monteren wanneer het profiel lager is dan 3 mm (4 mm voor winterbanden).

Wij leveren vrijwel alle merken banden tegen concurrerende tarieven.

Hebben wij de juiste band niet op voorraad? Dan kunnen wij de juiste band voor u bestellen en leveren. U kunt bij ons zomer en winter banden en all-season aanschaffen.

Wist u dat?

  • Wij bandenopslag bieden tegen een gunstig tarief van €39,50 per jaar.
  • Wij leveren vrijwel alle merken banden tegen concurrerende tarieven.

Heeft u nog vragen over onze banden service?

Heeft u nog vragen over onze bandenservice? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen.